SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

11 October 2008

Mukhriz dahului pencalonan ketua Pemuda

Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukhriz Mahathir mendahului pencalonan untuk jawatan ketua Pemuda Umno apabila mendapat empat pencalonan, mendahului Khairy Jamaluddin yang setakat ini mendapat tiga pencalonan.

Bahagian terbaru yang mencalonkan Mukhriz adalah Besut yang baru selesai bermesyuarat petang ini.

Setakat ini, Khairy mendapat pencalonan dari Pemuda Machang, Pengkalan Chepa dan yang terbaru dari bahagian Silam.

Manakala Mukhriz pula mendapat pencalonan dari Pemuda Kimanis semalam dan hari ini beliau turut dicalonkan oleh bahagian Jerlun, Besut dan petang ini dari bahagian Cameron Highlands, yang turut mencalonkan ahli Parlimen Muar, Razali Ibrahim untuk jawatan naib ketua.

Menurut bekas ketua pemuda bahagian, Zulfekri Awang, seramai 261 ahli hadir, sebulat suara mencalonkan Mukhriz untuk jawatan ketua Pemuda.

Manakala di Cameron Highlands, Mukriz mendapat 62 undi, Khairy (8) dan Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo (3).

Bagaimanapun, Dr Mohd Khir akhirnya mendapat pencalonan pertamanya dari Pemuda bahagian Tumpat. Bahagian itu juga mencalonkan ahli exco pergerakan itu, Datuk Reezal Merican bagi jawatan presiden.

Keputusan sebulat suara itu dicapai dalam persidangan perwakilan bahagian tersebut yang diadakan di Sekolah Kebangsan Seri Neting dekat sini petang ini.

Sementara itu, pergerakan Pemuda Umno Silam yang bermesyuarat hari ini sebulat suara mencalonkan Khairy untuk jawatan tersebut.

Manakala Reezal Merican Naina Merican dicalonkan untuk jawatan naib ketua.

Setakat ini, seorang lagi pemimpin lain yang menawarkan diri bertanding jawatan ketua Pemuda - timbalan pengerusi Umno Perlis, Datuk Zahidi Zainul Abidin - belum mendapat sebarang pencalonan.

Selain Reezal, dua orang lagi dicalonkan untuk jawatan naib ketua, iaitu Ketua Pemuda Umno Bahagian Kapar di Selangor, Faizal Abdullah (Machang), ahli Parlimen Muar Razali Ibrahim (Kimanis dan Pengkalan Chepa).

.