SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

10 January 2013

Ya Allah Jangan turunkan bala-Mu ke atas kami kerana mereka

Hadi Awang dan Nik Aziz tau tak kenapa kalimah Allah tidak boleh diguna bukan Islam ? Cuba tengok gambar-gambar di bawah ni. Minta tulung reti la sikit, main politik pon jangan sampai gadai agama.

Acu ngucap gak sikit, minta ALLAH buka hati Hadi Awang dengan Nik Aziz ni, jangan nampak bulan saja gakDewan Ulama Pas kata kalimah Allah khusus agama Islam
Harun Taib

KUALA TERENGGANU 9 Jan. - Dewan Ulama Pas kekal dengan pendirian yang kalimah Allah hanya khusus bagi agama Islam justeru agama-agama lain tidak berhak menggunakan kalimah suci itu.

Ketuanya, Datuk Harun Taib berkata, pendirian itu hanya merujuk kepada penggunaan kalimah suci itu di dalam kitab Bible, versi bahasa Melayu kerana dalam agama Kristian, telah menyebut tuhan bagi seluruh penganutnya ialah Nabi Isa, bukannya Allah.

Bagaimanapun beliau mengelak daripada menyatakan pendirian dewan itu ketika diminta mengulas ketegasan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang mempertahankan keputusan parti itu bahawa kalimah Allah boleh dikongsikan bersama dengan bukan Islam.

Harun membayangkan beliau tidak mahu diseret dalam kontroversi baru yang tercetus kerana reaksinya yang mula dilihat bercanggah dengan pendirian parti sebenarnya hanya ditujukan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berhubung kenyataan awalnya.


* Apabila keputusan Hadi Awang dan Nik Aziz adalah diputuskan oleh Anwar Ibrahim, 
   masakan Ketua Dewan Ulama' PAS boleh campur tangan lagi. Silap-sila hari bulan kena 
   pecat macam Hassan AliKalimah Allah untuk Islam SAHAJA - Mufti KelantanKOTA BHARU 9 Jan. - Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad (gambar) mengingatkan semua pihak di negeri ini tentang kalimah Allah yang eksklusif untuk orang Islam dan tidak boleh digunakan oleh penganut agama lain.

Menurutnya, sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan pada 1 Disember 1981 telah meluluskan Enakmen Kawalan dan Sekatan Pengembangan Agama Bukan Islam 1981 iaitu satu enakmen untuk menjaga kesucian kalimah itu.

Katanya, enakmen itu yang diwujudkan bagi mengawal dan menyekat penyebaran iktikad dan kepercayaan agama bukan Islam dalam kalangan orang Islam, secara jelas telah menyenaraikan 24 perkataan termasuk kalimah Allah di bawah Jadual (Seksyen 9) Bahagian 1 enakmen sebagai hak eksklusif agama Islam.

Sehubungan itu, beliau secara sinis 'meminta' enakmen tersebut dipinda atau dimansuhkan sekiranya sudah lapuk dan tidak relevan lagi.

* Semakin ramai Ulama' bangkit,
   Apabila Islam semakin dihina, 
   Apabila Hadi Awang dan Nik Aziz sudah buta hati

   Apabila hukum agama PAS tolak ke tepi, lantaran akur pada kehendak DAP,
   Demi Putrajaya, kuasa dan pangkat Menteri,