SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

06 January 2011

Tuduh Rais Yatim, PAS perangkap wakil rakyat sendiri..

Cekati Tembaga menulis...

Semalam Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim menafikan tuduhan beliau terbabit dalam kes jenayah perkosaan pada 2007 serta semua dakwaan lain yang dilemparkan penulis blog di internet dan parti pembangkang. Penafian ini boleh kita baca dalam hampir semua akhbar hari ini.

Penafian ini juga dengan sendirinya menjawab fitnah jahat juak-juak PAS yang selama ini giat memainkan isu berkenaan. Rentetan tohmahan dan tuduhan yang dilemparkan terhadap Rais Yatim ini disusun sedemikian rupa bagi menunjukkan seolah-olah kabinet Dato' Najib menyimpan seorang menteri perogol.

Fitnah terhadap Rais Yatim giat disebar juak-juak Pas tanpa sebarang bukti, apatah lagi saksi. Tidak ada orang yang melihat, malah tidak ada pengakuan daripada mangsa sendiri..hanya bergantung pada laporan hearsay yang tiada hujung pangkalnya.

Hampir seminggu Rais Yatim diserang dari pelbagai penjuru sehingga kita yang membaca blog pun rasa gelisah, apatah lagi tidak ada kenyataan balas dikeluarkan oleh Rais Yatim mahu pun pegawainya.

Tetapi semalam, sidang akhbar Rais Yatim menjawab semuanya.

Bukan sekadar menafi tuduhan tersebut, bahkan meminta siasatan rapi dibuat mengikut lunas undang-undang malah beliau menyatakan kesediaan untuk memberi sepenuh kerjasama dalam menjayakan siasatan. Syabas Pak Rais.

Tindakan Pak Rais betul dan berani. Kita percaya sebagai orang berpengalaman luas dalam politik, fitnah seperti ini tidak akan mencalar imej bersih beliau.

Sekarang beban membuktikan perkara ini terletak pada orang yang menuduh.

Kita harap mereka yang galak menuduh Pak Rais selama ini jangan delete entry di blog atau facebook masing-masing. Buktikan tuduhan tersebut atau jika gagal mohon maaf kepada Pak Rais. Kita percaya beliau sudi memaafkan.

Tetapi di sebalik apa yang berlaku ini, tindakan juak-juak Pas yang ghairah berlumba-lumba untuk mengaibkan Rais Yatim, rupanya memerangkap wakil rakyat kesayangan mereka di Selising dan mengheretnya sama dalam pertempuran maya.

Kalau Rais Yatim bangkit menafikan tuduhan merogol terhadapnya, mengapa tidak ADUN Selising juga tampil buat sidang akhbar menafikan beliau ditangkap khalwat dalam keretapi.

Kalau Rais Yatim berani meminta pihak berkuasa membuat siasatan terhadap dirinya, mengapa tidak ADUN Selising juga berbuat demikian, minta pihak berkuasa menyiasat dakwaan khalwat tersebut.

Kalau Rais Yatim dengan penuh keyakinan tampil berhadapan wartawan dalam dan luar negara, mengapa pula harus ADUN Selising bersembunyi, tampillah panggil sidang akhbar.

Dan jangan lupa kalau benar ADUN Selising tidak bersalah, segeralah saman Ustaz Saidi.. orang yang mengaku menangkap sendiri ADUN Selising itu tengah berkhalwat dalam keretapi. dengan hanya berseluar dalam. Bukankah Ustaz Saidi sendiri yang mencabar agar beliau disaman kalau dakwaannya fitnah..

Soalnya berani ke ADUN Selising nak saman.. kalau tak berani eloklah terus bersembunyi..