SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

15 September 2009

Gantung keling hina Dr. Mahathir, tindakan MIC tidak serius..

Cekati Tembaga menulis..

Hampir semua media petang ini telah menyiarkan tindakan Samy Vellu menggunakan kuasanya sebagai Presiden MIC dengan menggantung serta merta keahlian seorang perwakilan parti itu yang mengesyorkan kalungan selipar pada gambar bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, pada Perhimpunan Agung MIC, Sabtu lalu.

Tindakan ini terpaksa diambil oleh Samy Vellu ekoran bantahan hebat seluruh pelusuk negara terhadap keceluparan anak keling itu terhadap Dr. Mahathir. Samy Vellu berharap dengan tindakan itu, isu ini akan selesai. Eh nak selesai macam tu aje.. Banyak cantik muka kau!!

Apa dia ingat dengan gantung keahlian keling dari Ampang itu, maka bolehlah MIC tutup buku. Bukan nak minta maaf. Kalau minta maaf pun tak berbaloi, apa lagi dengan mahu tutup buku begitu saja.

Aku marah ni.. Aku peduli apa Samy Vellu gantung keahlian keling tu. Kalau Samy Vellu pecat dia pun aku tak rasa apa-apa.. jauh sekali nak berpuas hati.

Ini bukan hal kecil, bukan isu ahli-ahli persatuan macam budak-budak sekolah tu. Bila buat salah, kena bagi amaran, kemudian gantung atau pecat keahlian.
.
Ini perkara besar dan amat penting.

Kalau seorang negarawan sehebat Dr. Mahathir boleh diperlaku seperti itu, orang Melayu lain macam hampas ajelah kat keling tu. Pemimpin bertaraf dunia seperti Dr. Mahathir, kuku jari kelingking dia pun lebih banyak jasanya kalau nak banding dengan kepala keling yang keling Ampang tu nak ampu tu.

Aku nak tanya keling Ampang tu, dia tak sekolah ke? Kalau sekolah takkan kepala hotak tak ada. Suka-suka dia cerca pemimpin Melayu. Suka-suka mak bapak dia aje main maki-maki pemimpin Islam.

Inilah jenis generasi keturunan pendatang yang tidak tahu kenang budi. Orang dah bagi kerakyatan pada kaum dia sekaligus dengan dia anak-beranak, bukan nak ucap terima kasih tapi siap maki lagi. Dia ingat ni negara India ke? Ini Malaysialah.

Malaysia ni negara yang ada tuan, bukan tanah hutan yang tiada pemilik.
Malaysia negara yang ada penduduk asal, bukan padang pasir yang tiada hidupan.
Malaysia ini negara berdaulat, bukan negara tempat pencacai seperti dia..

Kalau tidak mahu jadi rakyat Malaysia lagi, keluarlah ke tempat yang engkau idamkan itu. Tidak layak jadi seorang warga, yang kerjanya mencerca dan menghina kedaulatan negara sendiri.

Kami orang Melayu penduduk pribumi tidak pernah kedekut untuk kongsi kekayaan tanah ini tapi bila orang luar datang menggugat harta benda kami, kami pasti akan bangkit pertahankan maruah kami.
.
Raja Melayu adalah tuan kami..
Islam adalah agama kami..
Tanah ini harta kami..
Adat Melayu resam kami..
Bahasa Melayu kedaulatan kami..
Dr Mahathir adalah pemimpin kami..

Semuanya adalah MARUAH kami.
Sesiapa yang mengusik perkara-perkara ini, maknanya dia mencabar MARUAH kami.. dan kami tidak akan berkompromi dalam pertahankan MARUAH kami.. kami akan pertahankannya.. dengan apa cara sekali pun.
.

Mahu kalungkan selipar kepada Dr Mahathir, keling semakin melampau

Cekati Tembaga menulis..

Ramadhan Al-Mubarak kian tiba ke penghujungnya. Selepas Isu Kg Buah Pala di Pulau Pinang dan cadangan pembinaan Kuil Hindu hasil 'ilham' kerajaan Selangor di Seksyen 23, Shah Alam tempoh hari, setiap umat Islam mengharapkan agar minggu terakhir Ramadhan ini tidak ada lagi apa-apa yang boleh menjejaskan tumpuan ibadat di hari-hari terakhir bulan mubarak ini.

Kiranya dalam seminggu ini juga umat Islam 1Malaysia boleh menumpukan perhatian membuat persiapan menyambut tibanya 1 Syawal untuk sama-sama bertakbir dan bertahmid bersama keluarga dan sahabat handai di masjid.

Tetapi pesanan orang tua-tua harus sentiasa jadi ingatan, biarpun tenang di permukaan jangan disangka tiada gelora di dasarnya.

Dan inilah yang terjadi hujung minggu baru-baru ini. Dalam keadaan umat Islam bersiap untuk menyambut perayaan Aidilfitri, perhimpunan Agung MIC menjadi medan untuk mengecam Tun Dr Mahathir Mohamad - seorang negarawan yang menjadi kebanggaan seluruh dunia Islam.

Ekoran perbalahan besar sesama sendiri dalam pemilihannya, yang secara langsung telah menjatuhkan kredibiliti Samy Vellu akibat tentangan dalaman, keling-keling yang sedang mengintai perhatian berlumba-lumba menarik perhatian ketua yang tidak puas dengan kuasa itu.

Kritikan Dr. Mahathir terhadap kegagalan Samy Vellu selama memimpin kaum India walaupun telah diberi peluang yang cukup luas dan lama, telah didakwa sebagai mencampuri urusan dalaman parti itu.

Maka Samy Vellu pun melentinglah. Katanya selama menjadi Perdana Menteri, Dr. Mahathir telah gagal membantu kaum India di negara ini. Kata Samy Vellu lagi, orang India bukan bencikan dia tapi mereka bencikan BN. Eh! bapak keling ni tahu ke apa dia cakap tu.

Dengan itu berlumba-lumbalah juak-juak keling yang sedang mengintai peluang menonjolkan diri ini mengecam Dr Mahathir, malah yang lebih teruk ada keling yang tak sedar diri telah mengusulkan agar gambar Dr Mahathir dikalungkan dengan selipar. Memang celaka!

Aku tak tahulah macam mana kepala keling tu, tapi pastinya orang macam ni lebih teruk daripada paria.

Kata keling itu, MIC tidak boleh dipisahkan dengan Samy Vellu. Samy Vellu dianggap sebagai 'pokok ara' dengan akar yang teguh dan tidak akan berganjak walaupun ditiup angin kencang dan menyifatkan Samy Vellu sebagai penyelamat dan pengawal masyarakat India di negara ini.

Kalau itulah pegangan orang MIC kepada Samy Vellu, aku tidak hairanlah kenapa masyarakat India negara ini terus menolak MIC. Dan selagi itu BN akan kehilangan sokongan kaum India.
.