SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

08 January 2013

Kalimah Allah boleh diguna bukan Islam - Presiden PAS

Cekati Tembaga menulis...

Demi kuasa manusia sanggup berbuat apa saja. Bukan sekadar berhabis wang ringgit, tanah negeri, isteri sendiri, malah agama Islam pun sanggup dijadikan bahan dagangan. 

Episod tahun baru 2013 yang baru seminggu membuka tirai kini bergegar dengan perjanjian ala hudaibiyah era moden yang dimeterai antara PAS - DAP -PKR.

Kalimah ALLAH yang dipertahankan oleh umat Islam seluruh dunia, sepanjang zaman - kini dengan mudahnya dijadikan bahan dagangan dan tawar menawar antara PAS dan DAP dengan Anwar Ibrahim sebagai saksinya. 

Nampaknya kemelut isu kalimah Allah yang ditimbulkan kembali oleh tokoh DAP pujaan Nik Aziz, Lim Guan Eng kini menemui titik akhir apabila Hadi Awang sebagai Presiden Kelab Penyokong-penyokong Anwar (nama baru bagi PAS) mengumumkan BUKAN ISLAM BOLEH MENGGUNAKAN KALIMAH ALLAH dalam urusan agama mereka.

Tahniah Hadi Awang, Tahniah Nik Aziz - Tahniah PAS!!Jadi jelaslah kepada kita pakatan pembangkang memang sepakat, sebulat suara, sehati sejiwa - PAS meredhai bukan Islam menggunakan kalimah suci umat Islam ini.

Hubungan dagang PAS - DAP kini mencapai kemuncaknya apabila kalimah Allah bukan lagi ekslusif kepada umat Islam - mengikut fahaman baru PAS - dan ianya amat malang bagi bagi Islam. 

Jadi selepas ini apabila nanti kalimah Allah terpampang besar di pintu pagar dan di muka pintu gereja-gereja dalam bandar Kota Bharu, orang Islam tak boleh nak kata apa lagi. Sebab ini kata sepakat antara Hadi Awang, Nik Aziz, Anwar Ibrahim (pastinya) dan Guan Eng (manusia yang pandai mengambil peluang atas kebodohan Hadi Awang dan Nik Aziz).

Apakah Hadi Awang dan Nik Aziz (dengan kita abaikan terus Mat Sabu dan Khalid Samad) tidak tahu fatwa yang dikeluarkan pada 27 Disember 2009 yang mengfatwakan kalimah Allah adalah HARAM digunakan oleh bukan Islam.


Apakah pandangan Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng lebih betul daripada muzakarah majlis fatwa?

Tindakan PAS ini juga dengan sendirinya menolak titah Sultan Selangor yang dengan jelas dan konsisten, sebagai Ketua Agama Islam di Selangor - tidak membenarkan kalimah Allah diguna pakai oleh bukan Islam di negeri itu.Pengumuman Hadi Awang ini juga dengan sendirinya mencacai pandangan Ulama besar PAS sendiri, Prof. Dato' Dr. Haron Din yang konsisten menegaskan sesiapa yang menyokong bukan Islam menggunakan kalimah Allah hukumnya adalah KUFUR. (Boleh lihat di sini)
Jadi kalau dah titah Sultan PAS tolak,
Keputusan Majlis Fatwa PAS tolak,
Pandangan Ulama' besar PAS sendiri tolak, 

Apa nak nak harap pada PAS lagi.

Siapa patut bertaubat ? - Tun M

Cekati Tembaga tertarik dengan kenyataan Tun Dr. Mahathir Mohamad yang disiarkan dalam Agendadaily baru-baru ini. Ia berkisar kepada isu "syaitan yang dikenali, malaikat yang tidak dikenali"

*******************************************************************************
drmbendera
Haron Din, pemimpin Pas menyuruh saya bertaubat kerana saya telah berkata dalam bahasa Inggeris “Better the devil you know than the angel you don't".
Mungkin kerana Haron Din tidak mahir dengan loghat pepatah Inggeris maka ia fikir ini bermakna saya sanggup bersama dengan syaitan. Makna sebenarnya pepatah ini ialah "lebih baik orang yang dikenali daripada orang yang tidak dikenali".
Kalau Haron Din fikir saya bermaksud lebih baik saya bersama syaitan yang saya kenal daripada malaikat yang saya tidak kenal dan ini salah di sisi agama, maka dia bolehlah suruh saya bertaubat. Tak apalah.
Tetapi pada 24 Januari 1999, Nik Aziz berkata dengan jelas dalam bahasa Melayu yang saya yakin Haron Din tentu faham ia berbunyi seperti berikut, "siapa yang nak tolong Kerajaan Islam, kami sebagai pemimpin Islam mesti terima sama ada DAP, MCA atau MIC. Kalau nak tolong mengapa kita tolak. Jika DAP ikhlas nak tolong Pas saya terima. Usahkan DAP, syaitan pun boleh saya terima".
Amat jelas dengan ini Nik Aziz sanggup terima pertolongan syaitan pun untuk Kerajaan Islamnya. Demikian pendirian Nik Aziz kerana kononnya begitu kuat perjuangannya untuk mendirikan Kerajaan Islam? Apakah jenis Kerajaan Islam hasil daripada pertolongan syaitan, sama-samalah kita fikir.
Haron Din nampaknya terima Kerajaan Islam yang didirikan dengan pertolongan syaitan. Sebab itu Haron Din tidak menegur Nik Aziz, jauh sekali daripada menuntut supaya ia bertaubat.
Saya tidak akan bertaubat kerana salah faham Haron Din berkenaan dengan apa yang telah saya katakan. Sepatutnya Haron Din meminta maaf daripada saya kerana salah fahamnya tentang apa yang saya perkatakan dalam bahasa Inggeris. Dan saya akan maafkannya kerana manusia memang lemah dan tidak pernah bebas daripada membuat kesalahan.
Orang Islam di Malaysia sebenarnya bernasib baik kerana kita semua mengikuti mazhab yang sama, iaitu kita daripada mazhab Sunni yang berimam dengan Imam Shafie. Kita tidak sepatutnya berpecah seperti orang Islam di sesetengah negara Islam lain yang berpecah kepada Sunni dan Syiah dan sering bermusuh dan berbunuhan sesama mereka.
Malangnya persahabatan dan perpaduan orang Melayu Islam di Malaysia ini ditamatkan apabila Parti Pas ditubuhkan. Dalam keghairahan Pas untuk mendapat undi orang Melayu di Malaysia, mereka sengaja menyalah tafsir agama Islam dan membuat dakwaan bahawa mereka sahaja yang Islam sehingga orang Melayu berpecah dan bermusuh sesama mereka.
Tuduhan yang pertama ialah orang UMNO kafir kerana mereka bekerjasama dengan orang kafir. Saya tidak percaya ada orang Melayu yang terima dakwaan ini. Ia tidak dibuat dengan cara yang mengikuti kehendak agama Islam. Tetapi rupa-rupanya tuduhan ini begitu berkesan sehingga berlaku sembahyang dua imam kerana kononnya imam orang yang tidak sokong Pas, kafir; perkahwinan semula orang Melayu yang berkahwin sebelum Pas ditubuh; tanah perkuburan berasingan bagi orang Pas kerana ibu bapa mereka sendiri yang dikebumikan di kubur lama dan orang UMNO tidak Islam, penolakan sembahyang jenazah orang UMNO dan penceraian serta perpecahan dalam keluarga kerana fahaman politik yang berbeza.
Kemudian Haji Hadi menokok tambah kepada perpecahan orang Melayu Islam dengan amanatnya. Haji Hadi mendakwa bahawa Pas menentang UMNO bukan kerana namanya UMNO tetapi kerana kononnya mengekalkan perlembagaan penjajah, kerana kononnya UMNO mengatakan politik suku agama suku.
Sesungguhnya perlembagaan itulah yang memberi kebebasan bersuara, berparti dan berpolitik kepada Pas. Di kebanyakan negara yang diakui negara Islam tidak ada kebebasan seperti ini. Sepatutnya Pas menolak semua kebebasan ini. Tetapi sebaliknya Pas menggunakannya untuk memfitnah dan mengkafirkan orang UMNO. Islam menyuruh orang Islam setia kepada Allah, Rasul dan ulil amri, iaitu pemerintah. Pas sebenarnya tidak setia kepada ulil amri.
UMNO tidak pernah berkata politik suku agama suku. UMNO berpegang kepada ajaran bahawa Islam adalah Ad-deen, cara hidup. Cara hidup memang termasuk politik. Sebab itu UMNO berjuang untuk agama, bangsa dan tanah air. Habbul watan minnal iman.
Sebaliknya Pas sekarang menerima pemimpin orang kafir yang secara terbuka menolak negara Islam Pas serta pemimpin Pakatan yang percaya kepada kebebasan tanpa had serta pluralisme dalam agama dan kebebasan keluar dari agama Islam.
Tetapi UMNO tidak akan tuduh orang Pas sudah menjadi kafir. Selagi tidak ada dakwaan oleh tokoh-tokoh Islam yang tidak berkepentingan, UMNO akan terima orang Pas sebagai orang Islam. Kita dalam UMNO masih ingin bersaudara dengan orang Pas seperti ditegaskan oleh agama Islam bahawa orang Islam itu adalah bersaudara. Perbezaan politik antara Pas dengan UMNO tidak bermakna pengasingan politik dari agama, atau agama suku politik suku. Perbezaan politik di kalangan orang Islam berlaku di mana-mana sahaja. Namun mereka semua masih Islam.
Tanpa bertaubat kerana pelbagai kesalahannya di sisi Islam, Nik Aziz telah memurtadkan tiga juta orang UMNO. Dakwaan ini dibuat olehnya tanpa usul periksa. Tidak ada kajian yang dibuat, sama ada secara ilmiah atau tidak. Ketidakadilan Nik Aziz jauh berbeza daripada ajaran Islam yang menegaskan bahawa apabila kamu hukum, hukumlah dengan adil. Hakim tidak boleh terdiri daripada orang yang terlibat dan berkepentingan. Memurtadkan orang UMNO adalah satu ketidakadilan di sisi agama Islam.
Tetapi, Alhamdulillah, sudah ramai pemimpin dan ahli Pas yang sedar tentang kesalahan Pas dan pemimpinnya dari segi Islam. Mereka telah tidak lagi taksub dengan nama Islam yang diberi kepada parti Pas. Mereka sedar Pas bukan berjuang untuk Islam. Pas hanya ingin memperalatkan Islam untuk kepentingan politik duniawi pemimpin-pemimpinnya.
Mereka yang keluar dari Pas ini berpeluang untuk benar-benar berjuang untuk agama Islam, berjuang untuk mengembangkan ajaran Islam yang sebenar, terutamanya untuk persaudaraan dalam Islam, tentang berpegang kepada tali Allah dan jangan bercerai-berai.
Saya tidak akan suruh Haron Din bertaubat. Tetapi Haron Din harus tanya hati kecilnya sama ada dia didorong oleh agama atau politik duniawi apabila menyuruh saya bertaubat dan tidak Nik Aziz.