SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

24 March 2009

Najib: Pemilihan 2009 penentu survival Umno

Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak selaku Timbalan Presiden berucap merasmikan serentak Perhimpunan Agung Pemuda, Wanita dan Puteri di Dewan Merdeka, PWTC sebentar tadi.

Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak hari ini menegaskan, pemilihan Umno kali ini yang meliputi semua peringkat bakal menentukan masa depan dan survival parti itu untuk terus mencipta sejarah ataupun sebaliknya.

Ketika menyampaikan ucapannya yang bertemakan Menakhoda Zaman, Timbalan Presiden Umno ini berkata, tugas para perwakilan tahun ini adalah yang paling berat dalam sejarah Umno.

"Berbeza dengan tahun-tahun pemilihan lalu, yang dipertaruhkan kali ini bukan hanya sejumlah jawatan.

"Bukan pula sekadar kedudukan atau status bagi mana-mana individu. Yang dipertaruhkan sebenarnya ialah survival Umno itu sendiri.

"Keputusan yang bakal kita ambil sepanjang persidangan kali ini akan menentukan masa depan parti sama ada akan terus mencipta dan melakar sejarah ataupun menjadi sebahagian daripada lipatan sejarah," kata beliau.

Beliau yang Timbalan Perdana Menteri menyatakan demikian ketika berucap merasmikan serentak Perhimpunan Wanita, Pemuda dan Puteri Umno di PWTC.
.

Nizar calon PAS di Bukit Gantang..

Bekas Menteri Besar Perak yang diminta meletak jawatan, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, dari PAS, malam ini diumumkan sebagai calon pakatan pembangkang bagi pilihan raya kecil kerusi Parlimen Bukit Gantang.

Ia diumumkan di padang Taman Kota Jaya di Simpang di sini kira-kira 10.50 malam tadi oleh Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

"Saya memegang amanah jawatankuasa yang memutuskan nama beliau (Nizar)," kata beliau.


PAS mengadakan mesyuarat jawatankuasa pusat di sini petang tadi untuk memilih calon pihaknya. Empat nama dipertimbangkan oleh jawatankuasa berkenaan.

Bagaimanapun pemilihan Nizar dikatakan tidak mendapat restu Mursyidul PAS, Datuk Seri Nik Aziz Nik Mat.


Kini Nizar, Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pasir Panjang.

Nizar kehilangan jawatan Menteri Besar apabila kerajaan negeri Perak pimpinan Pakatan Rakyat tumbang ekoran tindakan tiga ADUN keluar dan bertindak sebagai wakil rakyat Bebas tapi menyokong Barisan Nasional awal bulan lalu.


Beberapa hari kemudian kerusi Bukit Gantang menjadi kosong.

Pengumuman calon Pakatan Rakyat ini dibuat kira-kira 10 hari selepas BN mengumumkan calonnya, Ismail Saffian.


komen cekati tembaga...

AKHIRNYA DENGAN TAKDIR ALLAH RAKYAT PERAK ATAU LEBIH TEPAT LAGI PENGUNDI BUKIT GANTANG BERPELUANG UNTUK MENYATAKAN SECARA CLEAR KEPADA NIZAR BETAPA SAKITNYA HATI MEREKA APABILA SULTAN MEREKA DIPERSENDA. RAKYAT PERAK AKAN MEMBERIKAN ISYARAT JELAS KEPADA NIZAR DAN PAKATAN PEMBANGKANG BETAPA TERGURISNYA HATI MELIHAT MARUAH TONGGAK PAYUNG NEGERI DIPERLEKEH OLEH GOLONGAN YANG TAMAK KUASA ITU.

KALAU SEBELUM INI RAKYAT HANYA DAPAT MEMENDAM RASA MARAH EKORAN PENDERHAKAAN TERBUKA SEBILANGAN GOLONGAN MASYARAKAT TAMAK KUASA INI TETAPI DENGAN PENGUMUMAN PRESIDEN PAS MENAMAKAN NIZAR SEBAGAI CALON, MELALUI PETI-PETI UNDI RAKYAT BERPELUANG MENYATAKAN KEPADA NIZAR "KAMI TIDAK RELA SULTAN KAMI DIHINA".

DIJANGKA PENGUNDIAN DI BUKIT GANTANG AKAN MENCATAT PERATUSAN TERTINGGI KELUAR MENGUNDI KERANA RASA MELUAT RAKYAT KEPADA NIZAR DAN KONCO-KONCONYA AKAN MENDORONG PENGUNDI KELUAR BERAMAI-RAMAI MEMASTIKAN NIZAR DIAJAR DALAM "GELANGGANG BUKIT GANTANG".

KEPADA PENGUNDI BUKIT GANTANG MARILAH BERSAMA-SAMA KITA HUMBAN GOLONGAN PENDERHAKA KE LEMBAH KEHINAAN.. DENGAN KEKALAHAN BESAR.. DENGAN MAJORITI BERGANDA, SEMOGA DENGAN KEKALAHAN ITU KELAK AKAN MENYEDARKAN MEREKA KESILAPAN DIRI, DAN BERPELUANG KEMBALI KE JALAN YANG BENAR.

.