SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

23 May 2009

Selamat Berlapar Nizar and The Gang...

Krisis politik Perak melangkah ke tahap baru berikutan keputusan pemimpin pembangkang di negeri itu untuk mengadakan mogok lapar tiga hari minggu depan sebagai sebahagian daripada usaha terbaru mereka untuk mendapat simpati rakyat.
.
Ia dikatakan akan berlangsung selama tiga hari mulai Selasa ini.
.
"Ya, ya... kami akan adakan (mogok lapar) mulai 26 Mei (hari Selasa)," katanya bekas Menteri Besar yang disahkan hilang sokongan majoriti DUN Perak, Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin.
.
Agak menarik idea terbaru Nizar ini lantaran keputusan Mahkamah Rayuan mengesahkan beliau tidak lagi layak menjadi Menteri Besar kerana tidak mendapat sokongan majoriti ADUN Perak.
.
Tetapi saya rasa mogok lapar 3 hari tak ke mana. Apa kata kalau kita cadangkan pada Nizar agar dia buat lebih advance lagi. Jangan tetapkan berapa hari tetapi teruskan mogok lapar sehingga dia dapat menjadi MB semula.
.
Kalau kena tunggu hingga pilihanraya umum, buatlah mogok lapar sehingga pilihanraya umum nanti. Kalau pilihanraya umum akan datang pun belum dapat jadi MB lagi, mogok laparlah sehingga pilihanraya umum seterusnya.. sampailah dapat jadi MB. Sebab bukankah itu matlamat dia, nak kembali menjadi MB.
.
Kalau setakat mogok lapar 3 hari sahaja belum nampak serius. Perut pun belum cukup lapar. Buat la lama-lama barulah orang kata Nizar ni hero, sanggup berlapar untuk rakyat.
.
Orang Pas pun tahu, mogok lapar ni bukan sebab urusan di Perak kerana dah memang sahih dia tak dapat sokongan majoriti, mana lah nak boleh MB lagi.
.
Tapi yang jelas dan amat clear adalah mogok lapar ni sebab nak pancing undi simpati perwakilan Pas untuk dia bertanding naib Presiden.. Sebab tu la mogok lapar ni 3 hari sahaja..
.
BERANI KE SI NIZAR NI MOGOK LAPAR SAMPAI PILIHANRAYA UMUM KE 13 NANTI? AJAK LA BEKAS SPEAKER TU SEKALI.. SELAMAT BERLAPAR...

.

Pelantikan Menteri Besar Perak... Sultan ikut undang-undang

Gambar Menteri Besar dan bekas Menteri Besar

Keputusan sebulat suara Mahkamah Rayuan Putrajaya, semalam (Jumaat) mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 11 Mei lalu, yang mengisytiharkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar yang sah, menunjukkan dengan jelas bahawa tindakan Sultan Perak melantik Datuk Dr Zambry sebagai Menteri Besar yang baru adalah berasaskan undang-undang.

"Tindakan Sultan Perak memanggil 31 orang ADUN sebelum membuat keputusan sama ada untuk membubarkan dewan atau tidak, adalah tindakan yang betul. Maka apa sahaja kata-kata yang mendakwa perlantikan Zambry sebagai tidak sah sudah menjadi akademik dalam situasi ini.

"Dengan keputusan ini krisis di Perak boleh dianggap sudah berakhir. BN menganggap kejayaan ini sebagai satu mercu tanda kerana kini kedudukan di Malaysia sama dengan negara-negara Komonwel yang lain di mana hak untuk melantik Perdana Menteri atau Menteri Besar adalah hak Raja atau Ratu," kata peguam UMNO, Datuk Mohd Hafarizam Harun.

Sehubungan itu beliau berharap suasana politik negeri Perak akan kembali tenang dan berjalan seperti biasa.

“Sekarang kita mempunyai seorang Menteri Besar yang sah, sejak 6 Februari lalu. Keputusan Mahkamah Rayuan adalah keputusan yang tidak boleh dipertikaikan. Jika Datuk Nizar mahu membuat rayuan, kami sudah pasti akan lawan," tambah Hafarizam yang dikerumi wartawan sebaik beliau keluar ke mahkamah.

Sementara menunggu keputusan, keadaan di luar mahkamah sesak dengan wartawan dan penyokong kedua-dua pihak. Berpuluh-puluh wartawan sudah berada di mahkamah sejak 1.30 petang dan terpaksa beratur untuk mendapatkan pas masuk. Bagaimanapun hanya 15 orang wartawan dibenarkan masuk dan selebihnya terpaksa menunggu di lobi bersama kira-kira 200 penyokong Zambry dan Nizar.
.