SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

27 May 2009

Husam tidak hadir Hujah @ TV9 berdepan Ezam..

Malam tadi jam 9.30 malam program Hujah @ TV9 sepatutnya menjadi medan mengukur kebenaran antara Husam Musa dan Ezam Mohd Noor, rupanya bertukar menjadi penanda aras kepada keberanian untuk memperjuangkan kebenaran.
.
Hasrat untuk melihat perdebatan hangat antara 2 orang tokoh ini sebagaimana dijadualkan awal tidak menjadi kenyataan kerana Husam Musa tidak muncul-muncul di studio TV9. Saya percaya beribu-ribu pemerhati politik tanahair merasa kecewa kerana hasrat menemukan dua tokoh yang rapat dengan Anwar Ibrahim ini tidak menjadi kenyataan.

Tidak dapat dipastikan mengapa Husam yang telah mengesahkan kehadiran gagal hadir berhadapan dengan Ezam. Ini disebut sendiri oleh Ezam yang nyata kurang selesa dengan 'keengganan' Husam hadir.
.
Tajuk 'Memerangi Rasuah' yang sepatutnya menjadi topik perdebatan hangat Ezam dan Husam rupanya menakutkan Husam. Fakta-fakta yang dimiliki Ezam barangkali dianggap Husam akan menjerut lehernya.
.
Menurut Ezam beliau menyediakan berpuluh kes dalam bentuk fakta persoalan berkaitan yang dibawanya untuk diajukan kepada Husam dan Husam tidak harus mengelak.
.
Apakah yang menyebabkan Husam takut untuk berdepan dengan Ezam? Apakah ianya ada sangkut paut dengan tuduhan beliau ke atas Ezam di Kuala Terengganu dulu yang kemudian disambut oleh Ezam kemudian tidak terjawab oleh Husam?
.
Atau adakah akan ada rahsia-rahsia baru Anwar yang akan terbongkar lagi apabila berlaku perdebatan ini? Jadi untuk mengelakkan ia berlaku, eloklah Husam pura-pura adal lain yang tak boleh dielakkan.

Nanti lepas ni kita akan dengar macam-macam alasan Husam, tapi yang pasti mesti Husam kata dia tidak hadir sebab lawan asalnya Dato' Zahid Hamidi tidak dapat hadir dan digantikan dengan Ezam.
.