SOKONGAN ONLINE PRU13:
"Setujukah anda BN Menang Besar PRU-13?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

COUNTDOWN KEMENANGAN BESAR BN

Created by DAPATKAN DI SINI

27 October 2008

Pencalonan Terkini UMNO : Najib 103, Muhyiddin 65, Muhd Ali 23, Muhd Taib 17


7.30 pm - Datuk Seri Najib Tun Razak mendapat pencalonan ke-103 untuk jawatan presiden dari bahagian Maran yang turut mencalonkan Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk jawatan Timbalan Presiden.

Dengan itu, Muhyiddin kin memperolehi 65 pencalonan. Manakala dua lagi calon - Datuk Mohd Ali Rustam mendapat 23 pencalonan manakala Tan Sri Muhammad Muhd Taib mendapat 17 pencalonan.

Bagi jawatan naib presiden pula, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Datuk Dr Ahmad Zahid turut mendapat pencalonan dari bahagian Maran.

Kedudukan bagi naib presiden sehingga ini ialah;

Datuk Hishammuddin Hussein (85)
Datuk Dr Ahmad Zahid Hamidi (62)
Datuk Shafie Apdal (46)
Datuk Khaled Nordin (50)
Datuk Syed Hamid Albar (22)
Datuk Rais Yatim (9)
Tan Sri Isa Samad (8)
Datuk Jamaluddin Jarjis (6)
Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik (8)
Datuk Shahidan Kassim (6)
Datuk Mohamad Hassan (3)
Datuk Musa Aman (2)
Datuk Mohd Ali Rustam (1)
Tan Sri Annuar Musa (1)

5.00 pm - Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Muhammad Muhd Taib mendapat pencalonan ke-17 untuk jawatan timbalan presiden selepas mendapat pencalonan daripada dua bahagian Umno yang bermesyuarat hari ini.

Beliau mendapat pencalonan dari bahagian Penampang dan Kota Tinggi, yang turut mencalonkan Datuk Seri Najib Tun Razak untuk jawatan presiden.

Bagi jawatan naib presiden, Penampang mencalonkan Datuk Dr Jamaluddin Jarjis, Datuk Hishammuddin Tun Hussein dan Datuk Syed Hamid Albar.

Bahagian Kota Tinggi turut mencalonkan Syed Hamid. Manakala dua calon lagi ialah Datuk Khaled Nordin dan Datuk Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Manakala bahagian Jeli pula mencalonkan gandingan Najib dan Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk jawatan presiden dan timbalan presiden.

Bagi naib presiden, bahagian tersebut mencalonkan Hishammuddin, Ahmad Zahid dan Datuk Shafie Apdal secara sebulat suara.

..